Funbikers Machelen

Onderhoud kledij

Algemene Tips

Een goede verzorging van uw Verge Sport kleding is van vitaal belang voor de levensduur van onze producten. Aangezien veel van onze stoffen prestatie bevorderende behandelingen en afwerkingen hebben raden we aan dat je onderstaande goed leest en toepast.

Na elk gebruik is het best om uw kleding onmiddellijk in de machine te wassen. Draai altijd uw kledij binnenste buiten (naden aan de buitenkant). Stop alles steeds in een waszakje, en stel de wasmachine in op delicate was en op een lauwe temperatuur (40 ° C). Voeg nooit bleekwater en/of wasverzachters toe omdat zij een negatief effect hebben op onze hoogwaardige stoffen. Selecteer een mild schoonmaakmiddel en gebruik de minimale hoeveelheid aanbevolen door de fabrikant van het wasmiddel. Het wassen van elk kledingstuk houdt in dat er spanning komt op zowel stoffen als naden. Daarom adviseren wij altijd uw Verge Sport kleding gescheiden te wassen van andere kleding en accessoires om wrijving en schade te voorkomen. Onmiddellijk na het wassen dient u de kleding te drogen door ze plat te leggen of op te hangen.

Als wassen niet onmiddellijk een optie is, dient u de kleding grondig te spoelen om de vezels te beschermen tegen bacteriële aanvallen die kunnen leiden tot beschadiging van de stof en ze dan op te hangen hangen in een goed geventileerde omgeving. Vermijd de kledingstukken te drogen in direct zonlicht om het contact met de schadelijke UV-stralen te minimaliseren.

Opgelet

  1. Nooit uw vochtige kleding in een niet-geventileerde omgeving laten, zoals bv sporttassen of afgesloten plastic zakken .
  2. Nooit fragiele kledingstukken , zoals broeken of aeropakken, samen met de bovenkleding wassen.
  3. Nooit uw Verge Sport kleding met gewone kleding wassen (jeans, jassen… ).
  4. Nooit items met Velcro samen wassen met uw Verge Sport kleding. (Velcro® zal uw kledij aanzienlijk beschadigen, zelfs na 1 wasbeurt).
  5. Niet chemisch reinigen.
  6. Niet in de droogkast drogen.
  7. Niet uitwringen , om het overtollige water te verwijderen uit je kledingstuk knijp je het uit met de hand.
  8. Nooit gebruik maken van commerciële diensten voor het wassen van uw Verge Sport kledingstuk. De chemicaliën , watertemperatuur en wasprogramma die hierbij gebruikt worden kan permanente schade veroorzaken. We weten dat het verleidelijk is om het personeel van het hotel uw kleding te laten wassen voor u tijdens een etappewedstrijd , maar het zal vrijwel altijd uw kledij ernstig beschadigen.

Door modder en slijk

Bij het rijden in vuil weer zal uw kledij zichtbaar vervuild zijn (bv na een veldrit , mountainbiken , enz.).  Als je ze niet direct kunt wassen, moet je de modder en het vuil zo goed mogelijk afspoelen. Daarna moet je de kledij nat houden totdat u de kans heeft ze in de machine te wassen. Om ze nat zonder het risico op bacteriële aanvallen te houden, raden wij u aan de vuile kleding in een emmer water te plaatsen. Als de kleding namelijk de kans heeft om te drogen, zullen er blijvende vlekken op de kledij komen.

Onderhoud Zemen

Bij het wassen van kleding met een zeem de watertemperatuur instellen op maximaal 30 ° C. Als je een voorwas moet doen geen wasmiddel  gebruiken, maar gebruik dan alleen een milde zeep en spoel grondig na om alle zeep te verwijderen voor je de kledij in de wasmachine steekt. Gebruik nooit wasverzachter of andere machine additieven, omdat ze huidirritatie en ander zitproblemen zullen veroorzaken.